5 bøger der slukker din spændingstørst

Der er mange forskellige bøger, der kan fange din spænding. Men hvis du har brug for at slukke en spændingstørst, kan det være en god idé at læse en af disse fem bøger.

Hundeparken af Sofi Oksanen

Hundeparken handler om to kvinder, der mødes i en hundepark i Helsinki. De kender hinanden fra Ukraine, hvor de var en del af en fertilitetsindustri som donor og organisator. Årene har været hårde, og nu er rollerne byttet. Den ene er blevet mor, og den anden er blevet til et væsen, der lever af at få børn fra andre. Det er virkelig spændende og fængende at læse om deres liv og deres skæbne.

Alene i mørket af Trude Teige

Alene i mørket er en krimi, der handler om en journalist, Kajsa Coren, der får til opgave at dække et dobbeltdrab på et ældre ægtepar. Hun opdager, at sagen er forbundet til en historie, hun samtidig arbejder på, og dermed får hun mere og mere travlt. Det er en fantastisk bog, hvor hun har en rigtig god måde at skrive på, og man kan virkelig mærke spændingen.

Den barmhjertige samaritaner af Cilla og Rolf Börjlind

Den barmhjertige samaritaner er en krimi, der handler om den svenske politiassistent Olivia Rönning, der forsvinder sporløst under en ferie i Skærgården. Hendes kollega, Tom Stilton, bryder sin Corona-isolation i Skærgården for at finde ud af, hvad der er sket. Det er virkelig spændende at læse om, og hvor den første bog fra serien virker lidt kedelig, er denne virkelig god.

Imperiet af Michael Katz Krefeld

Imperiet er en krimi, der handler om den tidligere militærpolitibetjent Thomas Ravnsholdt, der bliver hyret til en særlig sag, der involverer en kidnappingssag og en drabelig kamp om et finansimperiums fremtid. Det er en virkelig spændende krimi, hvor man ikke kan lade være med at blive opslugt af Ravns vilde liv og hans opgaver.

Blindt raseri af Cara Hunter

I denne krimi udspiller sig en mørk overgrebssag i Oxford. En 15-årig pige går alene rundt i byen, overrumplet og bange. Hun siger, at hun er blevet overfaldet, kidnappet til et afsides sted og udsat for overgreb. Fawley sættes på sagen, men efterforskningen trækker tænder ud, for pigen vil ikke samarbejde, og hun vil under ingen omstændigheder anmelde overgrebet. Kort tid efter forsvinder endnu en pige, og Fawley ser en forbindelse mellem pigernes sager og en tidligere sag. ”Blindt raseri” er den fjerde bog i Cara Hunters populære Oxford-serie.