Sådan finder du den rigtige champagne til din begivenhed

Det er ikke altid nemt at vælge den rigtige champagne til en begivenhed. Champagne er en meget fin og delikat vin, og derfor kan det være en udfordring at finde den helt rigtige til lejligheden. Men det behøver ikke at være så svært. Her får du nogle tips til, hvordan du kan finde champagne, der passer til din begivenhed.

Champagne til hverdag

Mange tænker umiddelbart dyrt, når de tænker på champagne, og derfor vil mange ikke drikke champagne til hverdag. Men det er faktisk ikke alle champagner, der er dyre. Ordet ”champagne” henviser faktisk blot til et område i det østlige Frankrig, hvor vinen er produceret. Derfor kan man sagtens finde en champagne til en fornuftig pris. Dertil kan du gå efter andre mousserende vine fra andre områder såsom en Asti eller Cava. Her kan du ofte få en god vin til en fornuftig pris.

Champagne til fest

Til festlige begivenheder er der en del flere muligheder. Champagne kan både bruges til forret, hovedret og dessert. Her skal du blot være opmærksom på, at man ikke skal bruge champagne til alle retter på den samme aften. Champagne er en meget delikat vin og kan derfor være svær at parre med mad. Derfor skal du være opmærksom på, at champagne ikke bør bruges til for eksempel kraftigt mad, da det kan gøre, at champagnen får en mere bitter eftersmag. En god tommelfingerregel er at bruge champagne som aperitif og dessert og holde sig til almindelige vine til hovedretter. Dertil vil mange mene, at når der skal holdes fest, må det godt være lidt dyrere og eksklusivt end til hverdag. Her kan man altså sagtens gå efter en champagne til nogle hundrede kroner.

Champagne til større begivenheder

Hvis du skal holde en større fest såsom bryllup, fødselsdag eller nytår, er der også flere muligheder. Champagne har længe været synonym med luksus og fest, og en champagne er et godt valg til de store fester. Du kan sagtens gå efter en champagne på ca. et par tusinde kroner til en sådan fest, og der findes masser af gode champagner til den pris. Her kan vi eksempelvis nævne Dom Perignon eller Moët & Chandon.

Konklusion

Hvis du følger ovenstående tommelfingerregler, vil du have den perfekte champagne til lejligheden. Husk, at champagne er en meget delikat vin, derfor skal du ikke bruge den til alt. Dertil kan en champagne være eksklusiv til både hverdag og fest.