Var du også vild med Babettes Gæstebud?

Rigtigt mange voksne mennesker har set den prisbelønnede film Babettes Gæstebud fra 1987 instrueret af den danske stjerneinstruktør Gabriel Axel. Langt fra alle er dog klar over, at bogen bag filmen er skrevet af selveste Karen Blixen, men det er ikke desto mindre sandt.

I filmen foregår handlingen i det tidligere indremissionske miljø omkring Limfjorden, men i bogen er vi i Norge. Sådan er der mange små detaljer, der har vist sig at fungere bedre på film med lidt tilpasninger.

Disse bøger vil du måske også kunne lide

Hvis du kunne lide Babettes gæstebud, vi du måske også finde glæde ved andre bøger af denne store forfatter. Ikke alle af sine bøger skrev Karen Blixen under eget navn, for en del er udgivet under synonymet Isak Dinesen, men en del kan altså findes under hendes rigtige navn.

Blandt de mest læste bøger af Karen Blixen kommer man ikke uden om Den Afrikanske Farm, der blev verdenskendt med den storslåede film med to af de største hollywoodskuespillere nogensinde, nemlig Meryl Streep og Robert Redford i hovedrollerne. 

Karen Blixens liv var i høj grad formet af hendes mange år i Afrika som ejer af en kaffefarm i Kenya. Her var hun gift med Bror Blixen, som hun dog blev skilt fra. I Kenya brugte hun mange kræfter på at forbedre forholdene for de lokale og drev blandt andet en skole for de lokale børn.

Også bogen Syv Fantastiske Fortællinger, som oprindeligt udkom på engelsk tilbage i 1934 blev en bestseller og var faktisk den bog, der gav hende det internationale gennembrud.

Rejs tilbage i tiden på Rungstedlund

Som fan af denne store forfatter må man ikke snyde sig selv for den oplevelse, det er at besøge hendes hjem Rungstedlund i Rungsted. Her står hendes møbler og memorabilier fra hendes tid i Afrika som de stod, da hun selv gik rundt i stuerne eller nød gode stunder med venner og kolleger.

Bagest i den smukke have finder man Karen Blixens gravsted, hvor en stor, men simpel gravsten markerer, at her ligger en Danmarks største og måske mest sagnomspundne forfattere begravet.